Recenzia: Justice League, 5. decembra
Recenzia: Justice League

Vyšlo na Fandom.sk 19. 11. 2017.

Zatiaľ čo kasy kín valcuje Thor so svojou družinou bojujúcou proti bohyni odkiaľsi zo záhrobia, aby zabránili koncu sveta, do premietacích sál sa s veľkým treskom nahrnul Batman so svojím tímom. Aby bojovali proti bohu odkiaľsi zo záhrobia a zabránili tak koncu sveta.

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia - Patricia Briggs: Dlouhé ticho, 27. novembra
Sprievodca kojotodlaka po Prahe
Recenzia - Patricia Briggs: Dlouhé ticho

Vyšlo na Fandom.sk 9. 11. 2017

Ak ste sa len teraz prebrali po búrlivej noci, ktorá trvala niekoľko rokov, a neviete, kto je to vlastne Mercedes Thompsonová, nuž – ide o zložitý prípad. Dcéra Kojota, áno toho s veľkým K…

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia – Thor: Ragnarok, 23. novembra
Vo štvorici po opici
Recenzia – Thor: Ragnarok

Vyšlo na Fandom.sk 5. 11. 2017

Od posledného filmu z tohto univerza uplynuli dva roky. Na asgardskom tróne tróni Loki, ktorý sa pasoval na Bakcha. Ruku má voľnú – jeho brat má vybavovačky po rôznych svetoch a Bifrost namiesto Heimdala stráži podvratný lord Vaako. Ľžiodinove orgie netrvajú večne a všetko sa prevalí

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia: Ghost in the Shell. 2017., 7. júna
Ghost ft. Takeši Kitano
Recenzia: Ghost in the Shell. 2017.

Vyšlo na Fandom.sk 3. apríla 2017

Povedzme si to na rovinu: Zreplikovať myšlienku a atmosféru kultového anime Ghost in the Shell od Mamorua Ošiiho z roku 1995 sa nedá. Nemusí to byť nutne hanba. Veď ani sám Ošii to nedokázal, hoci pokračovanie s názvom Innocence (2004) za pôvodným Ghostom zasa toľko nezaostáva.

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia: Logan – Vojna starého muža, 6. marca
Recenzia: Logan – Vojna starého muža

Vyšlo na Blog SME 5. 3. 2017.

Ak som vravela, že pri ostatných X-menoch má divák pocit, ako keby sa po rokoch vrátil konečne domov, teraz je to čosi podobné, len intenzívnejšie. Až sa človeku nechce o tom hovoriť.
Je to, ako keď máte svoju rodinnú tragédiu rozoberať pred bulvárnym novinárom. Prežiť posledné chvíle pri smrteľnej posteli niekoho blízkeho – to nie je pre cudzie uši.

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia – Philip K. Dick: Blade Runner (audiokniha), 17. februára
Snívajú androidi o elektrických ovečkách?
Recenzia – Philip K. Dick: Blade Runner (audiokniha)

Vyšlo na Fandom.sk 14. 2. 2017

Dickov príbeh o nájomnom lovcovi androidov má už takmer pol storočia a za ten čas sa dočkal mnohých vydaní i kultového filmového spracovania. Vydavateľstvo OneHotBooks prišlo s audio nahrávkou tejto dnes už klasiky žánru science fiction práve v čase, keď sa začalo rozprávať o novom filme…

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia - Patricia Briggsová: Ohnivý dotyk, 21. decembra 2016
Recenzia - Patricia Briggsová: Ohnivý dotyk

Vyšlo na Fandom.sk 9. 12. 2016

Pri písaní knižných sérií sa skoro každému autorovi skôr či neskôr prihodí, že ho prepadne kríza. Nie je jednoduché žiť so svojou literárnou postavou celé roky. Treba budovať okolo nej svet, hádzať jej polená pod nohy…

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia: Magie změny, 23. novembra 2016
Recenzia: Magie změny

Vyšlo na Fandom.sk 17. 11. 2016.

Keď v ostatnej knihe s názvom Magie ničivá Kate Danielsová zabrala Atlantu, urobila to v núdzi a časovej tiesni, takže si nemala kedy svoj krok premyslieť. V závere predchádzajúcej časti došlo aj k iným prevratným zmenám, s ktorými sa musí Kate vysporiadať. A neostalo iba pri nich.

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia: Doctor Strange, 22. novembra 2016
Recenzia: Doctor Strange

Vyšlo na Fandom.sk 7.11. 2016.

Marveláci tento rok začali zábavnou akčnou konverzačkou, v potom nás trochu postrašili Občianskou vojnoh, ba Apokalypsou a aby sme naň predsa len spomínali v dobrom, rozhodli sa rok uzavrieť parádnym ohňostrojom dobrého príbehu a jeho dychberúceho stvárnenia. Podarilo sa?

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia - Star Trek: Do neznáma, 10. októbra 2016
Rodinná záležitosť
Recenzia - Star Trek: Do neznáma

Vyšlo na Fandom SK 6. 10. 2016.

O najnovšom Star Treku sa nejako extra nehovorí. Dokonca aj zarytý trekkie ako ja má problém sadnúť si ku klávesnici a analyzovať svoje dojmy z filmu. Lebo veď načo sa rýpať v niečom, čo je v rodine.

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia – Lenona Štiblaríková: Tester, 7. októbra 2016
Recenzia – Lenona Štiblaríková: Tester

Vyšlo na Fandom.sk 21. 4. 2016

Akčnými military scifíčkami sa pôvodná slovenská fantastika vonkoncom nehemží. Po takomto žánri ale prednedávnom siahla Lenona Štiblaríková a vcelku zručne ho posadila do známeho domáceho prostredia.

Hlavný hrdina Vlastimil, volajme ho proste Milo, pracuje ako tester…

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia – X-Men: Apokalypsa, 21. júna 2016
Modrá je dobrá
Recenzia – X-Men: Apokalypsa

Vyšlo na Fandom.sk 26. mája 2016

Najnovší film o mutantoch funguje ako návrat domov. Kým ste boli preč, nahovorili ste si, že vám tí ľudia až tak nechýbajú. Ste predsa dospelý človek a máte svoj život. A teraz ste znova uvideli ich tváre. Z pliec vám padla ťarcha odlúčenia, o ktorej ste ani netušili, a po rokoch sa konečne zasa na chvíľu cítite naplnení.

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia: Batman v Superman: (Super)hrdinovia vs. verejná mienka, 29. marca 2016
Recenzia: Batman v Superman: (Super)hrdinovia vs. verejná mienka

Vyšlo na Blog SME 28. 3. 2016

Sloboda tlače je rovnako nebezpečná ako jej obmedzenie. V totalite človek médiám neverí, pri voľnom hlásaní je ochotný akýkoľvek obsah zožrať aj s navijákom.

Slobodné slová zvyčajne plávajú s prúdom trendu, ale potom vyvrhnú človeka na ten breh, ktorý zadávateľovi vyhovuje. A to tiež vedie k pochybnostiam a zmätku.

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia: Bohovia Egypta, 9. marca 2016
Recenzia: Bohovia Egypta

Vyšlo na Blog SME 8. 3. 2016

O režisérovi Proyasovi sme dlho nepočuli. Keď na to konečne došlo, až nám od strachu stislo srdce a iné orgány.

Kultový tvorca Vrany a Smrtihlava sa naposledy ohlásil Štvrtým proroctvom a je vedecky dokázané…

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia: Pool. Dead. Teší ma., 26. februára 2016
Recenzia: Pool. Dead. Teší ma.

Vyšlo na Blog SME 14. 2. 2016

Wade Wilson má za sebou kariéru člena špeciálnych jednotiek, žoldáka s vlastným hodnotovým rebríčkom, Wolverinovho soka a konečne sa mu dostalo vlastného filmu. Ba čo viac, spoznal skutočnú lásku.

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Baahubali: Začiatok, 27. novembra 2015
Veľkolepé indické dobrodružstvo
Baahubali: Začiatok

Vyšlo na Fandom.sk 17. 11. 2015

Raz začas sa oplatí opustiť vychodené cestičky a pozrieť si niečo, čo sa vymyká európskemu či americkému trendu. Obzvlášť, ak ide o veľkovýpravnú filmovú dilógiu, v ktorej sa spája monumentálny historický epos s dobrodružnou fantasy a kopou skvelej muziky.

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia – Patricia Briggsová: Smrtící žár, 13. novembra 2015
Recenzia – Patricia Briggsová: Smrtící žár

Vyšlo na Fandom.sk 3. 11. 2015

Chelsea je rozumná žena bez predsudkov, z moderného sveta, vzdelaná, pracovitá a tolerantná. Ako sa hovorí, baba do koča i do voza. Preto keď raz vezme dlhý nôž a s krvou podliatymi očami začne naháňať svoje potomstvo, nemôže to byť s kostolným riadom.

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Ilona Andrews: Magie ničivá, 26. augusta 2015
Ilona Andrews: Magie ničivá

Nebudeme sa tu tváriť, že netušíme, kto je Kate Danielsová. Veď sme si túto inteligentnejšiu, humornejšiu, napínavejšiu, aj keď nie natoľko erotickú nasledovníčku Anity Blakeovej obľúbili už dávno. Napokon ide už o siedmu časť tejto série. Drobná bývalá žoldáčka je znova medzi nami, a to v plnej zbroji.

Vyšlo na Fandom SK 20. 8. 2015.

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Patricia Briggsová: Mihotavé stíny, 25. augusta 2015
Patricia Briggsová: Mihotavé stíny

Patricia Briggsová je majsterkou príbehov, kde sú vzťahy často krkolomné, občas aj krkohryzné. Pozíciu v našich knižniciach si vybudovala predovšetkým dvoma sériami, ktoré sa odohrávajú v jednom svete – vo svete ľudí, fae, vlkodlakov, upírov a Mercedes Thompsonovej.

Vyšlo 16. 7. 2015 na Fandom SK

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia: Jurský svet, 18. júna 2015
Recenzia: Jurský svet

Vyšlo na Fandom.sk 17. 6. 2015

Vykopávky sú téma, na ktorej sa dá stavať vždy. Netreba vyhrabať celé mesto alebo nebodaj svet, sem-tam stačí jedna dve, prípadne viac tých mrňavých farebných bodiek, z ktorých sa skladá každý model DNA prezentovaný v nejakom filme.

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia: Mad Max: Zbesilá cesta, 21. mája 2015
Recenzia: Mad Max: Zbesilá cesta

Vyšlo na Fandom SK 19. 5. 2015

Skúsenosti nás naučili, že keď sa niekto po vyše tridsiatich rokoch podujme znova natočiť už kultový film, zvyčajne to nedopadne príliš dobre. A ak sa do témy zasa obuje ten istý režisér, čo vytvoril pôvodnú kultovku, dôvod na vážne obavy je namieste. Kampaň bola rozpačitá a obrázky Banea s náhubkom z detského záhradného náradia na optimizme nepridali.

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia - Avengers: Vek Ultrona, 14. mája 2015
Recenzia - Avengers: Vek Ultrona

Vyšlo na Fandom SK 2. 5. 2015

Vek Ultrona sa začína práve v okamihu, kde sa skončil ostatný diel Agentov SHIELDu. Ak seriál nepozeráte, netrápte sa. Pomstitelia proste zahájili útok na útočisko Hydry, pevnosť v Sokovii, kde barón von Strucker eviduje Lokiho žezlo a robí s ním pokusy. A nielen s ním. Avengeri Struckera odfajčia a žezlo získajú pozoruhodne ľahko, čo vedie k dvom hodinám krkolomných akčných scén pretkaných množstvom vedľajších, podvedľajších a vedľapodvedľajších komplikácií.

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia: Magie na vzestupu, 20. apríla 2015
Autor: Ilona Andrews
Recenzia: Magie na vzestupu

Vyšlo na Fandom SK 17. 4. 2015

Kate Danielsová je stará. Na pleciach síce nesie ledva štvrťstoročie, no prežila hádam viac ako Connor MacLeod. Je unavená, ubolená, zjazvená, strhaná – no proste stará. Prinajmenšom sa tak cíti.

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia: Magie střelného prachu, 10. februára 2015
Recenzia: Magie střelného prachu

Vyšlo na Fandom SK 2. 2. 2015.

V záľahe vlkodlačích romancí, ktoré sa v súčasnosti povaľujú na knižných pultoch, je značka autorskej dvojice píšucej pod menom Ilona Andrews zárukou niečoho nápaditého, sviežeho a podfarbeného svojským humorom.

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia: Bratislavská bludička, 30. januára 2015
Recenzia: Bratislavská bludička

Vyšlo na Fandom SK 16. 1. 2015

Lenona Štiblaríková nie je vo vodách slovenskej fantastiky žiadnym neplavcom. Na autorskom konte má už pár vesmírnych dobrodružstiev, avšak vo svojej najnovšej novele zabŕdla do prúdu fantasy.

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia: Nalini Singh - Otrokyně citů, 15. novembra 2014
Recenzia: Nalini Singh - Otrokyně citů

Vyšlo na Fandom SK 13.11.2014

Sprvu by sa zdalo, že pustiť sa do knihy s hrôzostrašným názvom od u nás neznámej autorky s menom ako z Kámasútry je čistý hazard. Ak nie rovno lobotómia. Lenže stačí pár stránok a strach, že sme v poblúznení zmyslov omylom siahli do červenej knižnice, akomak opadne. Poznanie, že táto Kámasútra bola poriadne strihnutá Knihou džunglí, nasleduje hneď potom.

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia: Interstellar, 12. novembra 2014
Recenzia: Interstellar

Vyšlo na Fandom SK 11. 11. 2014

Pri jednej z prachových búrok je ale zasiate semienko pochybností. Azda i nádeje. Farmár Cooper (Matthew McConaughey), ktorý ostatné roky opravuje mcgyverovskou technikou traktory, si spomenie, že kedysi bol skutočným inžinierom, ba pilotom.

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia: Patricia Briggsová – Nocí zlomená, 17. septembra 2014
Recenzia: Patricia Briggsová – Nocí zlomená

Vyšlo na Fandom SK 28. 8. 2014

Mercedes je nesmierne trpezlivá osoba. Uznajte, keby vášmu mužovi zavolala bývalka, že sa k nemu sťahuje, lebo sa dostala do prúseru, s ktorým si sama nevie rady, iste by ste to len tak neprežreli.

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Recenzia: Na hrane zajtrajška, 3. júla 2014
Recenzia: Na hrane zajtrajška

Vyšlo na Fandom SK 12. 6. 2014

Bill Cage je príjemný uhladený človiečik, ktorému síce dôstojnícka uniforma sekne, ale v skutočnosti ho nadrapuje už pri zvuku slova „krv“. Keď sa začala brutálna invázia mimozemšťanov na Zem, nejaký čas sa pohodlne viezol na svojom talente zaujať mediálne publikum, no jedného dňa príde na psa mráz.

Pokračovanie článku / Diskusia (2)
Recenzia: Spálená mrazem, 9. júna 2014
Recenzia: Spálená mrazem

Vyšlo na Fandom SK 5. 6. 2014.

Mercedes Thompsonová je automechanička. Špecializuje sa na autá nemeckej výroby a napriek svojmu magisterskému titulu sa v zaolejovaných a zhrdzavených vehikloch ňúra rada. Rada sa ňúra aj v iných veciach, do ktorých ju (podľa ostatných) nič nie je, ale taká je už jej kojotia povaha.

Pokračovanie článku / Diskusia (0)
Nové v bibliografii
Biblio
Biblio
Biblio
Biblio
Biblio

Parfuméria REFAN