Mikrorecenzia: Aladin,

Guy Ritchie toho nenatočil kvantá, ale zato má skutočne pestré skóre. Po Supermanovi z U.N.C.L.E. a kaidžubijcovi Artušovi sa tentokrát pustil do hranej verzie animovanej disneyovky podľa známej rozprávky. Podaril sa mu kúsok takmer na nerozoznanie od bollywoodskej produkcie. Dojem indickej farebnosti, pesničiek a tančekov narúša len klasická americká trojaktová kompozícia, pričom expozícia je natiahnutá na maximum. Ale nebojte sa, predsa len nastane okamih, keď sa budete hanbiť za to, že ste sa s hlavným hrdinom kamarátili. No a následne veľmi rýchle vstúpenie si do svedomia a niekoľkonásobný happy-end.

Snímke kraľuje Will Smith v úlohe kamoša džina, a to takého pohodového a super maxi cool kamoša džina, že film mohol pokojne zmeniť aj názov a nikto by si to nevšimol. Romantická línia je tu potlačená v prospech princezninho boja za rovnoprávnosť, zlý čarodejník až príliš pripomína Červivca, ale všetko spolu tvorí harmonický celok a ku koncu sa pristihnete, že ste skoro celý čas mali úsmev okolo celej hlavy. Ide o veľmi osviežujúci závan do niňrania sa v pochmúrnostiach, depresiách a šokantných problémoch, ktorými sa na filmovom plátne v poslednom období boríme.


Aladin
Žáner: dobrodružný, komédia, rodinný, fantasy, muzikál
Výroba: USA, 2019, 128 min
Réžia: Guy Ritchie
Scenár: John August, Guy Ritchie
Kamera: Alan Stewart
Hudba: Alan Menken
Hrajú: Will Smith, Mena Massoud, Naomi Scott, Marwan Kenzari, Navid Negahban, Billy Magnussen, Nasim Pedrad, Numan Acar, Alan Tudyk a ďalší.

Stretnite sa s Alexandrou Pavelkovou aj na Facebooku.

© Alexandra Pavelková

Diskusia k článku

Žiadny príspevok, založiť novú diskusiu.
Nové v bibliografii
Biblio
Biblio
Biblio
Biblio
Biblio