Najrýchlejšia mačka sveta,

Sirka

Mám starosti s mačkou. Nie takou, ako by si teraz radostne pomyslel Thorleif, ale obyčajnou, pruhovanou, starou asi dva mesiace. Dali sme jej meno Sirka (skratka od slova „siréna“, ale o tom inokedy). Ktosi (fuj!!!) ju vyhodil a jedného sa objavila pod papradím v našej záhrade.

Sirka, verná kódexu všetkých mačiek, sa u nás rýchlo udomácnila a čoskoro sa stala paňou celého domu. Podľa jej ponímania sveta, všetko zariadenie, nábytok, záclony, i každý voľne pohodený predmet je tu jednoznačne preto, aby sa ona mala s čím hrať.

Starosti mi však Sirka nespôsobuje iba obyčajným rozlievaním mlieka po dlážke, vyprázdňovaním sa na tých najnedostupnejších miestach a prehadzovaním videokaziet. Ona je neobyčajná. A to je ten problém:

Sirka totiž dokáže byť na dvoch miestach súčasne. Jednoznačne – kútikom ľavého oka ju vidím v kuchyni vylizovať z misky svoje mlieko a súčasne ju periférnym videním pozorujem, ako v obývačke trhá záclony. Najprv som mala pochybnosti o kvalite svojho zraku – veď tridsať hodín za počítačom cez jeden víkend nikomu na zdraví nepridá. Ale lekár ma uistil, že oči mám v poriadku. Potom som dospela k teórii, že možno nejakým nedopatrením máme dve mačky, zhodné vo farbe, tvare, temperamente a chuti do jedla. Ale všetci členovia rodiny tvrdia, že doma nikdy nevideli pokope viac ako jedno mačiatko.

Ostáva mi jediné vysvetlenie: Sirka sa dokáže pohybovať rýchlosťou svetla, alebo dokonca vyššou! Že normálne mačky to nedokážu? Presne tak! Lenže pôvod našej mačky, podobne ako pôvod Connora McLeoda, je nezistiteľný. Prišla k nám z vesmíru? Je to nejaký nový, geneticky upravený druh? Alebo naopak, Sirky sú tu s nami od počiatku sveta, ibaže ich rýchlosť im prakticky zaručuje neviditeľnosť a preto sme ich dosiaľ neobjavili?

Neviem. Možno je pravda celkom iná a ešte prevratnejšia. Ale nechcem po nej pátrať. Preto prosím, nepovedzte o našej mačke nikomu. Nechceme, aby náš dom obalili ľudia z NASA priehľadnou fóliou, ani nemáme záujem, aby po našej záhrade začali pobiehať chlapíci z obzrojených zložiek v ochranných oblekoch a ostreľovať všetko, čo zachytia ich senzory pohybu.

Viete, ona je v skutočnosti taká milá… A je rozhodne rýchlejšia, ako aj tá najrýchlejšia myš sveta.

Vyšlo vo Fantázii

© Alexandra Pavelková

Diskusia k článku

Žiadny príspevok, založiť novú diskusiu.
Nové v bibliografii
Biblio
Biblio
Biblio
Biblio
Biblio