Prokletá přísaha,

Prokletá přísaha

Prvá časť série slovanskej fantasy o vedme Vimke, ktorá prisahala pomáhať každému bez rozdielu.

Obsahuje poviedky:

  1. Pohádka o štěstí. Vták šťastia Fénix trpí fyzickou schizofréniou a iba mladučká Vimka mu dokáže pomôcť. Pritom získa Fénixovho koňa, ale stratí oveľa viac.
  2. Trvalé riziko. Tým, že zachráni Viereca, pána zo Skalky, je Vimka zatiahnutá do ďalších udalostí. Vierecovým úhlavným nepriateľom je totiž drakobijca Žilica, v ktorého prítomnosti sa Vimka po prvýkrát cíti neisto…
  3. Jantarová Kapka. S myšlienkami na Žilicu sa Vimka potkýna o najstaršieho a najmúdrejšieho draka na svete, ktorý trpí lámkou. Keď sú si dvaja sympatickí, na zuby si nepozerajú…
  4. Trochu se pochopit. Vimkina ochota pomáhať každému bez ohľadu na nebezpečenstvo, zájde tentokrát za hranice nadľudských možností. Snaha o konsenzus v trojuholníku Vimka – Zabíjač – upír Nemor má však smrteľné dôsledky.
  5. Jezdci z Kamence. Na ostrove mimo Rheanských vôd sa tri komunity – Jazdci, Divožienky a Plavci, práve chystajú do vojny, ktorej príčinu nik nepozná. Do tejto situácie sa dostáva Vimka, ktorá jediná prežila stroskotanie lode. Vedma sa púšťa na boj nielen proti chorobám tela, ale aj proti nenávisti a lakomstvu.
  6. S mořskými si nezačínej. Mierne erotická poviedka o tom, aké komplikácie to prinesie Odklínačovi, keď si u neho morský panic z lásky k rybárovej dcére objedná nohy a príslušenstvo?

Prokletá přísaha
Autorka: Alexandra Pavelková
Vydavateľ: FantomPrint, Ostrava
Rok vydania: 2001
Autor obálky: Martina Pilcerová
Väzba: brožovaná
Počet strán: 143
Rozmer: 111×160
ISBN 80–86354–18–0

© Alexandra Pavelková

Diskusia k článku

Žiadny príspevok, založiť novú diskusiu.
Nové v bibliografii
Biblio
Biblio
Biblio
Biblio
Biblio